Доступність посилання

ТОП новини

Скільки політиків ЄС бойкотуватиме Євро-2012 в Україні?


Жозе Мануель Баррозу та Юлія Тимошенко, квітень 2011 року
Жозе Мануель Баррозу та Юлія Тимошенко, квітень 2011 року
Міністр охорони довкілля Німеччини Норберт Реттґен закликав урядовців Євросоюзу бойкотувати Євро-2012 в Україні на знак протесту проти ув’язнення колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

Про це він заявив у сьогоднішньому випуску видання Bild у статті, про публікацію якої в інтернеті Радіо Свобода повідомляло вчора.

За його словами, «диктатура» в Україні не повинна мати можливості скористатися червневим чемпіонатом для поліпшення свого іміджу.

«За таких умов візити міністрів чи прем’єр-міністрів – поза питанням», – сказав Норберт Реттґен, який є союзником федерального канцлера Німеччини Анґели Меркель.

Інші засоби інформації, які повідомляють про цей заклик, зауважують, що Реттґен став першим представником уряду 27 держав Євросоюзу на рівні міністра, який офіційно закликав ЄС до бойкоту матчів Євро-2012 в Україні.


Голова Єврокомісії заявив, що не має наміру їхати в Україну – через Тимошенко

Речниця Жозе Мануеля Баррозу сказала, що голова Єврокомісії «не має наміру» відвідати Україну під час чемпіонату Європи з футболу – якщо Україна не вживатиме кроків для вирішення «дуже серйозної» міжнародної стурбованості навколо справи Юлії Тимошенко.

Раніше стало відомо, що канцлер Німеччини Анґела Меркель, також стурбована питанням лікування Тимошенко, може попросити міністрів свого уряду утриматися у червні від приїзду в Україну.

У Міністерстві закордонних справ України сьогодні ж висловили сподівання, що є неправдивою інформація німецьких ЗМІ про те, що канцлер ФРН Анґела Меркель розмірковує про «політичний бойкот» Євро-2012.

Президент Чехії теж відмовився їхати до Януковича

Президент Чехії Вацлав Клаус скасував свою участь у саміті президентів країн Центральної Європи, який має відбутися в середині травня в Криму.

Речник президента Чехії заявив, що рішення пов’язане зі справою колишнього українського Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко.

Раніше стало відомо, що на кримський саміт не приїдуть президенти Німеччини, Австрії та Словенії.

Тимошенко відбуває у Харкові семирічний тюремний термін – за перевищення влади під час укладення газових угод з Росією. Минулого тижня вона оголосила, що голодує з 20 квітня – на знак протесту проти умов її тримання у колонії.

Європейський Союз та Сполучені Штати засудили її ув’язнення, назвавши його очевидним переслідуванням політичних опонентів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG