Доступність посилання

ТОП новини

Росія знову погрожує відповісти на ЄвроПРО «військово-технічними заходами»


Росії наразі не вдається знайти взаємно прийнятних рішень зі США і НАТО щодо розгортання ними в Європі нової системи протиракетної оборони, і становище близьке до глухого кута, заявив сьогодні міністр оборони Росії Анатолій Сердюков.

Виступаючи на міжнародній конференції з питань ПРО в Москві, він заявив: якщо сторони не зможуть домовитися, Росія буде змушена вдатися до «військово-технічних заходів» у відповідь.

Росія вже не вперше стверджує, що розгортання системи протиракетної оборони в Європі порушує ядерний паритет, і Росія цьому протистоятиме. У США й НАТО щоразу запевняють, що розвиток системи протиракетної оборони у Європі не становить загрози для Росії.

США і НАТО заявляють, що створювана в Європі нова система протиракетної оборони має на меті захист від можливого ракетного нападу з боку таких країн, як Іран чи Північна Корея, і не спрямована й за своїми можливостями не може бути спрямована проти Росії. Російські ж політики заявляють, що ця оборонна система становить загрозу безпеці їхньої країни, хоча російські військові стверджують, що вона технічно не здатна протистояти ракетному потенціалові Росії.
XS
SM
MD
LG