Доступність посилання

ТОП новини

Німецьких фанів лякає не питання безпеки, а ціни на житло в Україні


Берлін – Близько місяця залишилось до відкриття Чемпіонату Європи з футболу 2012. Але дискусії щодо безпечності проведення чемпіонату в Україні, зокрема через нещодавні вибухи у Дніпропетровську, в результаті яких поранено три десятки осіб, тривають. Низка занепокоєних німецьких політиків закликала німецьких фанів відмовитись від поїздки до України. Та, власне, самі німецькі вболівальники побоюються дещо іншого.

«Німецькі фани відкриті для України і радіють можливості познайомитись із містами, де проходитимуть ігри», – так прокоментував голова координаційного центру фан-проектів Німеччини Міхаель Ґабрієль ситуацію щодо можливих побоювань німецьких гостей чемпіонату у сфері загальної безпеки в Україні. Деякі сумніви виникли після вибухів у Дніпропетровську. Однак, за словами Міхаеля Ґабрієля, німецькі фани мають інші причини для занепокоєння.
Не зафіксований жодний випадок, коли фани через невпевненість у безпеці в Україні відмовились би від поїздки
Міхаель Ґабрієль

«На даний момент у нас не зафіксований жодний випадок, коли фани через невпевненість у безпеці в Україні відмовились би від поїздки. Єдиними причинами можуть бути невпевненість у власній фінансовій спроможності щодо перебування в Україні. У першу чергу це стосується цін на житло. По-друге, як дібратися до місця проведення ігор. Ось, скажімо, як дістатися до Харкова?» – каже голова координаційного центру фан-проектів Німеччини.

Німцям бракує точної інформації щодо транспортних можливостей в Україні

За словами Міхаеля Ґабрієля, досі немає повної точної інформації щодо плану руху швидких поїздів, німецькі вболівальники, їдучи до України, що розташована не зовсім близько, можуть мати проблеми з орієнтацією у просторі, з розумінням українського шрифту. Ґабрієль наголошує, що німці хотіли б бути більш упевненими щодо організації самої подорожі, бо саме в цьому аспекті їм бракує надійності.

За інформацією координаційного центру німецьких вболівальників, є низка фанів, які одразу відмовились від подорожі до України через те, що не знайшли житла за доступною ціною. Згідно зі статистикою футбольного союзу Німеччини, усі квитки, що були у продажу, розійшлись. А це, зазначає Міхаель Ґабрієль, десь 6 тисяч квитків на одну гру.

«Чим швидше, тим краще для всіх буде, якщо нададуть інформацію, як оптимальніше пересуватись між містами, де будуть проходити ігри. А також інформацію щодо того, як резервувати місця у поїздах. Із Німеччини це не просто зробити», – сказав пан Ґабрієль, проте наголосив, що, не дивлячись на труднощі, все ж таки дуже багато німецьких фанів приїдуть до України.

«Українці заслужили цей чемпіонат» – Вольфґанґ Нірсбах

Нещодавно окремі німецькі політики, зокрема федеральний канцлер Анґела Меркель, запропонували розглянути можливість перенесення проведення усіх ігор чемпіонату з України до Польщі, або взагалі до Німеччини.

Натомість голова футбольного союзу Німеччини Вольфґанґ Нірсбах у коментарі виключив будь-яку можливість перенесення чемпіонату кудись з України. «Українці заслужили цей чемпіонат», – сказав він німецькому виданню Bild.

Тим часом німецьке видання Frankfurter Rundschau характеризує заклики політиків до спортивного бойкоту як абсурдні. «Такими кроками не домогти ані Юлії Тимошенко, ані демократії в країні в цілому, скоріше, навпаки», – зазначається у коментарі.

Низка європейських країн, зокрема Польща, Англія, Франція, Португалія та Швеція, не підтримують німецькі дискусії щодо можливого бойкотування ігор в Україні та заклики окремих політиків до фанів відмовитись від подорожі до України.

Читайте більше тут:

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG