Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: спроби «політизації» спортивних подій «деструктивні»


Міністерство закордонних справ України назвало сьогодні «деструктивними» «спроби політизації спортивних подій», як воно розцінило повідомлення про неучасть західних урядовців у заходах чемпіонату Європи з футболу в Україні через становище навколо колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко чи заклики до такого бойкоту.

Як заявив речник МЗС Олександр Дикусаров у своєму коментарі, заклики до бойкоту чемпіонату «означатимуть підрив іміджу грандіозної спортивної події» і підуть на шкоду мільйонам українців, які голосують за різні партії чи взагалі не цікавляться політикою.

«Ті, хто прагне зробити мішень із Євро-2012, не сприяють реформуванню української судової системи, не допомагають зміцненню демократичних інституцій і верховенства права в Україні», – мовиться в коментарі.

Учора стало відомо про рішення Австрії і Бельгії, що урядовці цих країн бойкотуватимуть заходи Євро-2012 в Україні через становище навколо Тимошенко. Про можливий бойкот українських матчів Євро-2012 із тієї ж причини заявили в Великій Британії і Німеччині.

Натомість у Польщі і Росії висловилися сьогодні проти такого бойкоту.
XS
SM
MD
LG