Доступність посилання

ТОП новини

У Москві мітинг опозиції зірваний, лідерів затримали


У центральній частині столиці Росії Москви, біля Болотної площі, де мав відбутися велелюдний мітинг опозиції, в неділю сталися сутички демонстрантів із поліцією з застосуванням димових шашок і подразливого газу. Опозиційних лідерів, які очолювали демонстрацію – Сергія Удальцова, Олексія Навального, Бориса Нємцова, – затримала поліція. Є й багато інших затриманих.

Мітинг на Болотній площі, який так і не почався, через це оголосили закритим. Частина людей почала розходитися, інші лишилися на місці. Сутички з поліцією тривають.

Сутички сталися, коли поліція перекрила частину території, що викликало невдоволення великої кількості демонстрантів. Ті відтак влаштували «страйк навсидячки», заявивши, що не підуть, якщо їм не нададуть ефіру на центральному телеканалі, не скасують інавгурацію президента Володимира Путіна і не проведуть нові президентські і парламентські вибори.

Демонстранти прийшли на Болотну площу за планом дозволеної акції «Марш мільйонів», яка мала на меті висловити протест проти інавгурації Путіна на третій президентський термін, що має відбутися в понеділок. Ходою вулицями до площі пройшли, за даними поліції, близько 8 тисяч людей, а, за іншими підрахунками, від 25 до 70 тисяч. Організатори «Маршу мільйонів» подавали заявку на 5 тисяч учасників.
XS
SM
MD
LG