Доступність посилання

ТОП новини

Пенітенціарна служба: стан здоров’я Тимошенко задовільний


Лікарі Качанівської виправної колонії в Харкові, відвідавши в понеділок колишнього Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко і вимірявши їй артеріальний тиск та температуру тіла, визнали її стан здоров’я задовільним і «таким, що відповідає перебігові її захворювання», повідомила Державна пенітенціарна служба.

Скарг чи заяв від Тимошенко на адресу адміністрації установи не надходило, мовиться в повідомленні.

Пенітенціарна служба також повідомила, що вже цього дня ввечері до Харкова має прибути не названий на ім’я провідний лікар клініки «Шаріте» в Берліні, якого порекомендувала німецька сторона для проведення курсу реабілітації Тимошенко спільно німецькими та українськими лікарями у Центральній клінічній лікарні «Укрзалізниці» в Харкові.

Служба нагадує, що минулої п’ятниці Тимошенко під час спілкування з німецькими й українськими лікарями попередньо надала згоду на переведення її до стаціонарного закладу «Укрзалізниці» від вівторка.

Крім того, мовиться в повідомленні, Тимошенко заявила тоді про наміри «розширити свій раціон харчування».

Пенітенціарна служба додала, що жодних заяв про оголошення голодування до керівництва установи від Тимошенко офіційно не надходило, проте, як заявляє Служба, «у ЗМІ повідомлялось, що вона вживає лише сік та воду».

У п’ятницю з заявою, що Тимошенко «останніми днями» вживає лише сік та воду, виступив Генеральний прокурор Віктор Пшонка.

Юлія Тимошенко, яка перебуває в ув’язненні, заявляє, що зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії, і на протест оголосила голодівку, яку тримає з 20 квітня, тобто нині вже 18-й день.
XS
SM
MD
LG