Доступність посилання

ТОП новини

Умовляння німецьких лікарів подіяли на Тимошенко


Євгенію Тимошенко не пускають до колонії
Євгенію Тимошенко не пускають до колонії
Харків – Із 8 травня колишній Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко лікуватиметься в стаціонарі харківської лікарні «Південної залізниці». Про це йдеться у спільній заяві німецьких та українських медиків, членів міжнародної комісії з обстеження Юлії Тимошенко, яку озвучив берлінський професор Карл Макс Айнгойпль.

Якщо в Європі телеканали повідомляли про приїзд берлінських лікарів до Харкова ще з ранку в п’ятницю, то у місті, де вона перебуває покарання, мовчали до вечора.

Цього разу харківським журналістам не довелося в аеропорту зустрічати професорів із берлінської університетської клініки «Шаріте». Про їхній приїзд преса знала з чуток, мовляв, до колонії заїхали автобуси – Тимошенко готуватимуть до перельоту в німецьку клініку. Такі чутки розійшлися по мережі інтернету.

О 17-й, за годину до відльоту літака з Харкова до Києва, журналістів запросили на територію Качанівської колонії. Перед оприлюдненням спільної заяви українських та німецьких лікарів, професор клініки «Шаріте» Норберт Гаас попросив у журналістів розуміння, бо члени міжнародної комісії з обстеження Юлії Тимошенко не можуть коментувати стан її здоров’я.

За словами голови правління університетської клініки «Шаріте» Карла Макса Айнгойпля, з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко була проведена докладна бесіда. Результатом перемовин стала її попередня згода на лікування з вівторка, 8 травня, у лікарні «Південної залізниці».

«Там негайно розпочне процес лікування професор університетської клініки «Шаріте» за підтримки українських лікарів. Це буде спільним кроком до вирішення питання» – це уривок із заяви українських та німецьких лікарів, яку озвучував професор Карл Макс Айнгойпль.

«Незрозуміло, чому відбуваються всілякі секретні дійства»

Донька опозиційного лідера Євгенія Тимошенко до колонії змогла потрапити близько сімнадцятої години, її, як і інших людей з передачами до засуджених, теж не пропускали за браму колонії, посилаючись на роботу міжнародної комісії медиків. Євгенія Тимошенко заявила, що не розуміє, чому вона із захисниками була позбавлена можливості бути присутньою при бесіді німецьких лікарів із мамою.

«Я не лише донька Юлії Тимошенко, а ще й захисник за двома кримінальними справами. Незрозуміло, чому відбуваються всілякі секретні дійства. Чому нас не пустили до мами, коли приїхали німецькі лікарі, – як захисників? Це пряме порушення її прав, і наших – як захисників», – наголосила донька Юлії Тимошенко.

Євгенія Тимошенко має надію, що її мамі допомагатимуть берлінські лікарі, бо це, за її словами, єдині незалежні професори, яких допустили до колишнього Прем’єр-міністра.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG