Доступність посилання

ТОП новини

Життя Тимошенко у небезпеці – Турчинов


Київ – Чергового насильства над Юлією Тимошенко в Качанівській колонії не виключає перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов. За його словами, ув’язнену можуть почати годувати примусово. Водночас, Олександр Турчинов заявив, що життю Юлії Тимошенко загрожує небезпека, оскільки вона не вживає їжі вже протягом 15 діб.

Життю колишнього Прем’єр-міністра України, яка відбуває покарання у Качанівській виправній колонії у Харкові, загрожує реальна небезпека. Про це заявив у п’ятницю на прес-конференції перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов. Він нагадав, що Юлія Тимошенко не вживає їжу вже протягом 15 діб, що дуже небезпечно. Крім того, Олександр Турчинов заявив, що адміністрація Качанівської колонії може вдатися до насильницького припинення голодування Тимошенко.
Вже пролунали погрози щодо штучного годування
Олександр Турчинов

«Юлія Володимирівна ніколи не буде гратися в іграшки, які пропонує або Адміністрація Президента, або з їхньої згоди представники цих закладів, зокрема Качанівської в’язниці. Саме тому вона не хоче мати з ними справу і працювати саме за тим сценарієм, який хочуть вони намалювати. Окрім того, представники Качанівської колонії, або ті, хто озвучує їх позицію… зокрема, вже пролунали погрози щодо штучного годування і, я так розумію, що вони можуть готувати чергове насилля над Юлією Тимошенко», – сказав Турчинов.

Тюремники розповіли, як носили Тимошенко на руках

Тим часом, у Києві група людей, що називають себе журналістами, але які не відомі навіть у професійних колах, презентували фільм про доброзичливе ставлення до Юлії Тимошенко у колонії. Зокрема, у доробку представлено цитати, де співробітники в’язниці та харківської Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» говорять, що на тілі Юлії Тимошенко після її доправлення з колонії до медустанови синців не було.
Я її узяв на руки і переніс через дворик для прогулянок, як я це робив неодноразово, коли допомагав їй
Андрій Парамей

«Вона на ходунках пройшла до кінця коридору, сказала, що може зробити це сама. Я допоміг їх рухатися сходами. Коли ми спустилися вниз, вона сказала, що стомилася. Я її узяв на руки і переніс через дворик для прогулянок, як я це робив неодноразово, коли допомагав їй. Виніс і поклав на ноші швидкої допомоги», – розповів заступник начальника Качанівської колонії з охорони Андрій Парамей.

У фільмі є також кілька натяків на те, що Тимошенко лише вдає, що голодує.

Тимошенко лежить і лише п’є воду – Власенко

У свою чергу адвокат Юлії Тимошенко, депутат від «БЮТ-Батьківщини» Сергій Власенко наголосив на тому, що його підзахисна на початку голодування мала вагу 59 кілограмів і на сьогодні помітно схудла. «Здебільшого вона лежить і лише п’є воду», – заважив Власенко.

Крім того, він припускає, що фільм на виправдання співробітників Качанівської колонії був знятий на замовлення керівництва пенітенціарної служби. Він звертає увагу на те, як його автори легко потрапили на територію в’язниці для збирання потрібних коментарів.
Вони говорили, що знають, що порушують закон, але все одно не пускали
Сергій Власенко

«Мене декілька разів не допускали на територію колонії, причому, на моє посилання на статтю, яка дає право кожному народному депутату безперешкодно, без будь-якого спеціального дозволу, відвідувати будь-які пенітенціарні заклади. Мене просто не пускали, не мотивуючи це нічим. Вони говорили, що знають, про те, що порушують закон, але все одно не пускали», – нагадав Власенко.

Тимчасом, у прес-службі Державної пенітенціарної служби України повідомили, що захисникам Юлії Тимошенко Сергію Сасу та Євгенії Тимошенко відмовили у зустрічі з ув’язненою і рекомендували перенести її на інший час, оскільки в колонії працює міжнародна медична комісія за участі українських та німецьких лікарів.

Юлія Тимошенко оголосила голодування 20 квітня на знак протесту проти жорстокого поводження і застосування фізичної сили під час примусової госпіталізації в харківську лікарню.

Читайте більше тут:

  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG