Доступність посилання

ТОП новини

У Баку поліція розігнала акцію опозиції


Поліція затримує протестувальників у Баку
Поліція затримує протестувальників у Баку
У столиці Азербайджану Баку поліція розігнала учасників акції протесту, організованої опозиційною «Громадською палатою». Протестувальники вимагали забезпечення свободи зібрань і звільнення політв'язнів.

Опозиціонери мали намір влаштувати ходу від скверу Сабіра до будівлі мерії і провести там пікет. Проте поліція відразу припинила акцію, застосувавши силу проти її учасників. Десятки людей були затримані. Сутички між прихильниками опозиції і поліцією тривали і на інших вулицях Баку.

Лідери «Громадської палати» заявляють: якщо 13 активістів, визнаних організацією «Міжнародна амністія» «в'язнями совісті», не звільнять, то опозиція продовжить акції протесту в дні пісенного конкурсу «Євробачення», який має відбутися в Баку наприкінці травня.

Раніше міжнародна організація «Репортери без кордонів» поставила Азербайджан на одну з останніх сходинок свого щорічного Всесвітнього індексу свободи слова. Представники організації пояснили таке рішення переслідуванням свободи преси в країні та насильницькими розправами з протестувальниками. Влада країни звинувачення відкидає.
XS
SM
MD
LG