Доступність посилання

ТОП новини

Новий прем’єр Росії подав новому президентові склад свого уряду


Медведєв передав Путіну теку, але що в ній, не сказали
Медведєв передав Путіну теку, але що в ній, не сказали
Новий прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, який до позаминулого тижня був президентом, подав пропонований склад свого уряду новому президентові Росії Володимирові Путіну, який до позаминулого тижня був прем’єром.

Зустріч транслювали на телебаченні в прямому ефірі, але власне про сам склад уряду нічого не повідомили, лише показали, як Медведєв вручає Путіну теку з паперами.

За словами оглядачів, подальший крок, підписання президентського указу про уряд, буде формальністю, бо насправді перелік посад у новому уряді і кандидатів на них узгоджують наперед.

Медведєв і Путін помінялися посадами на початку минулого тижня, коли Путін 7 травня утретє обійняв президентську посаду й відразу ж висунув Медведєва на прем’єра, що парламент затвердив уже наступного дня.

Про рішення владного «тандему», як називають у Росії Путіна і Медведєва, помінятися посадами за результатами парламентських і президентських виборів стало відомо у вересні минулого року, коли на з’їзді фактично владної партії «Єдина Росія» тодішній президент Медведєв запропонував висунути Путіна кандидатом на президента, а тодішній прем’єр Путін висловив сподівання, що Медведєв очолить його майбутній уряд. Крім того, Путін заявляв, що після інавгурації складе повноваження голови «Єдиної Росії», і запропонував Медведєва на це місце.
XS
SM
MD
LG