Доступність посилання

ТОП новини

«БЮТ-Батьківщина» відмовилася брати участь у засіданні Верховної Ради


Фракція «БЮТ-Батьківщина» вирішила не бтари участі в засіданні Верховної Ради в четвер, заявив керівник фракції Андрій Кожем’якін на ранковому засіданні сесії.

Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає припинити відеозйомку в палаті, де проходить курс лікування лідер партії «Батьківщина», колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, та порушити кримінальну справу проти посадових осіб, які оприлюднили її розпорядок дня.

«Ми вимагаємо припинити аморальну та незаконну відеозйомку в лікарняній палаті, де проводяться лікування і процедури», – сказав Кожем’якін.

Крім того, за словами Кожем’якіна, опозиція вимагає припинити незаконне чергування в палаті Тимошенко чоловіків-офіцерів.

Після виголошення цієї заяви депутати з фракції «БЮТ-Батьківщина» розблокували роботу Верховної Ради і залишили сесійну залу.

Державна пенітенціарна служба вчора вже роз'яснила, що камеру відеоспостереження в палаті Тимошенко встановлено «відповідно до вимог статті 103 Кримінально-виконавчого кодексу України, а також відповідно до вимог Європейських пенітенціарних правил». У будь-яких інших приміщеннях, зокрема, і процедурних кімнатах, відеокамери не встановлені, наголосили в службі.

Крім того, в пенітенціарній службі вже кілька разів спростовували твердження, ніби Тимошенко охороняють чоловіки.
XS
SM
MD
LG