Доступність посилання

ТОП новини

Янукович: якби міг, відпустив би Тимошенко за кордон, та закон не дозволяє


Президент Віктор Янукович знову заявив у п’ятницю, що не може дозволити лікування ув’язненої Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко за кордоном за законом.

Як сказав він на зустрічі з журналістами в Донецьку, яку ввечері транслювали в запису на телебаченні, йому кажуть: «Та відправте кудись ту Тимошенко, хочуть її забрати, то й хай лікують». І, сказав Президент, якби він міг це зробити і від нього це залежало, він зробив би це. «Але закони не дозволяють», – повторив він.

Янукович, серед іншого, також розповів, що вже поставив завдання, щоб йому створили його власний благодійний фонд. За словами Президента, він хоче переказувати до нього ті гроші, які, «умовно кажучи», він має, а, можливо, й частину зарплати. Він додав, що витрачатиме всі ці кошти тільки на допомогу людям, наприклад, дітям-чорнобильцям.

Раніше Генеральний прокурор Віктор Пшонка вже багато разів наголошував, що лікування ув’язнених поза межами України не передбачене законодавством і було б незаконне.

А уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська звертає увагу, що пропозиція дозволити лікувати ув’язнених за кордоном суперечить Конституції України.

Народний депутат Тарас Чорновіл заявляв, що вже зареєстрував законопроект, що передбачає зміни до Кримінального і Кримінального процесуального кодексів, які, на його думку, дали б право на виїзд засуджених осіб за кордон на лікування.
XS
SM
MD
LG