Доступність посилання

ТОП новини

Співдоповідачі ПАРЄ непокояться через Тимошенко і Луценка


Майліс Репс (л) і Марієтта де Пурбе-Лундін (п) після відвідин Юлії Тимошенко в Харкові 16 травня 2012 року (фото О.Овчинникова)
Майліс Репс (л) і Марієтта де Пурбе-Лундін (п) після відвідин Юлії Тимошенко в Харкові 16 травня 2012 року (фото О.Овчинникова)
Співдоповідачі Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Майліс Репс і Марієтта де Пурбе-Лундін висловили задоволення, що колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко отримує належне лікування під наглядом лікарів, яким вона довіряє, мовиться в оприлюдненій у суботу заяві.

Водночас, привітавши можливість зустрітися з колишнім прем’єром у перебігу їхнього недавнього візиту до України, вони висловили занепокоєння витоками інформації про її стан здоров’я і лікувальні процедури. За словами співдоповідачів, медична інформація самозрозуміло є приватною і конфіденційною, і її витоки підривають довіру хворої до лікування, важливу для його успіху, і тому неприпустимі.

Співдоповідачі закликали всіх причетних не допускати таких витоків інформації і не використовувати стан здоров’я Тимошенко або інших ув’язнених політичних діячів із політичною метою.

Вони також висловили стурбованість через повідомлення про швидке погіршення стану здоров’я колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, якого обидві відвідали в перебігу попереднього візиту до України в березні. Співдоповідачі закликали українську владу забезпечити Луценкові «лікування такої ж якості, як і для Тимошенко».

Співдоповідачі також повідомили про свої «широкі обміни думками» з Президентом Віктором Януковичем і заявили, що сприйняли їх як чіткий сигнал про бажання українського керівника почати діалог щодо занепокоєнь, висловлених на початку року в резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо України.

Вони сподіваються, що це приведе до «істотних і конкретних результатів», які потрібні нагально, особливо напередодні виборів в Україні, мовиться в заяві.
XS
SM
MD
LG