Доступність посилання

ТОП новини

Захист Тимошенко подав позов про незаконність розголошення персональних даних


Лікарня, в якій перебуває Юлія Тимошенко
Лікарня, в якій перебуває Юлія Тимошенко
Захисник екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко Сергій Власенко звернувся з позовом до суду про незаконність розголошення конфіденційної інформації, пов’язаної з лікуванням екс-прем’єра.

«Минулого тижня ми подали заяву до прокуратури і позов до Адміністративного суду Києва про незаконність публікації особистих даних. І в цій заяві ми ще раз нагадали про побиття Юлії Тимошенко», – наводять слова Власенка на офіційному сайті Тимошенко в понеділок.

Водночас, захисник сумнівається в об’єктивності розгляду цих документів. «Оскаржити дії Пшонки (генпрокурор Віктор Пшонка – ред.) в українських судах немає сенсу», – заявив він.

5 травня донька екс-прем’єр-міністра Євгенія Тимошенко заявила про намір захищати у Європейському суді з прав людини право Тимошенко на конфіденційність особистої інформації. Вона обурилася тим, що заступник міністр охорони здоров’я України Олександр Толстанов та представники Державної пенітенціарної служби незаконно оприлюднили графік процедур, які проходить Тимошенко.

16 травня заступник начальника Управління Державної пенітенціарної служби України в Харківській області Андрій Лапінський заявив, що в оприлюдненому графіку процедур не було жодної конфіденційної інформації щодо Тимошенко.
XS
SM
MD
LG