Доступність посилання

ТОП новини

Єфремов: законопроект про мови передбачає розв’язання проблеми за зразком європейських держав


Голова парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов переконаний, що законопроект про мови передбачає розв’язання мовної проблеми за зразком цивілізованих європейських держав, повідомляє прес-служба Партії регіонів у четвер.

«Відразу після виборів, виконуючи обіцянку нашим виборцям, я особисто підготував законопроект про мови. Після висновку європейських експертів із рекомендацією про його доопрацювання роботу над законом було продовжено», – зазначив політик під час брифінгу в кулуарах Верховної Ради в четвер.

Він наголосив, що законопроект, підготований депутатом фракції Партії регіонів Вадимом Колесніченком, отримав позитивні висновки експертних комісій.

«На сьогодні цей закон відповідає всім вимогам Європейської хартії, він вирішує мовну проблему так, як це робиться в цивілізованих європейських країнах», – заявив парламентарій.

Він також додав, що закон про мови передбачає одну державну мову – українську. «А на тих територіях, де компактно проживають національні меншини, можна буде використовувати нарівні з державною рідну мову», – пояснив Єфремов.

У регламенті Верховної Ради на сьогодні запланований розгляд законопроекту «Про засади державної мовної політики». На знак протесту проти зміни мовної політики опозиційні фракції заблокували трибуну парламенту і скандують «Ганьба!».
XS
SM
MD
LG