Доступність посилання

ТОП новини

До Одеси з Туреччини повернулися 9 моряків, які майже рік не могли виїхати додому


До Одеси з Туреччини повернулися 9 українських моряків, які майже рік не могли виїхати додому й не одержували зарплату, повідомляє ТСН.

Майже рік члени екіпажу корабля «Віктор Лєкарев» провели без нормальної їжі, питної води та грошей. Моряків на рейді біля берегів Туреччини напризволяще залишила компанія-судновласник.

Вони найнялися на роботу на судно-землечерпалку, яке разом зі ще трьома технічними кораблями прямувало в Марокко заглиблювати дно. Коли прибули на місце, з'ясувалося, що замість піску й глини треба копати каміння. Судно з такою роботою справитися не могло, тому екіпаж спочатку перенаправили до Туреччини, а потім і зовсім забули про людей.

Донька кока Марина Ярмолова повідомила, що моряки тижнями їли одні макарони й не мали питної води. В результаті один член екіпажу захворів на цингу, другий ледь не наклав на себе руки.

Нарешті, під тиском фонду допомоги морякам і завдяки погрозам екіпажу здатися турецькій владі, судновласник все-таки погодився повернути людей додому. В Одесі моряків зустріли оплесками. Судновласник змусив їх написати заяву, що претензій до нього не мають, і лише тоді дозволив залишити борт.

У квітні за свій рахунок повернутися додому вдалося 11 членам екіпажу судна «Віктор Лєкарев».
XS
SM
MD
LG