Доступність посилання

ТОП новини

«Беркут» застосував сльозогінний газ проти мітингувальників під Радою


«Беркут» застосував сльозогінний газ проти учасників мітингу під Верховною Радою проти законопроекту про засади державної мовної політики. Про це повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Це сталося після спроби мітингувальників прорвати кордон «Беркуту». Через хмару газу супротивники законопроекту відступили від кордону на кілька метрів.

Наразі народні депутати Арсеній Яценюк, Юрій Гримчак і Юрій Стець, а також журналісти, розділили натовп і «Беркут», щоб не було провокацій.

Верховна Рада з усіх боків, окрім Маріїнського парку, оточена прихильниками Партії регіонів. Люди тримають прапори Партії регіонів та руху «Русское единство». Керує мітингувальниками голова організації «Общевоинский союз Украины» Олег Калашніков. Звучать гасла на підтримку ухваленого у першому читанні законопроекту Ківалова-Колесніченка та проросійські заклики.

Представники ВО «Свобода», КУН та Української народної партії розпочали сьогодні о 10.00 під будівлею Верховної Ради мітинг проти законопроекту про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Представники об’єднаної опозиції, мистецького об’єднання «Остання барикада» та партії «Удар» Віталія Кличка мітингують перед Кабінетом міністром. Вони наголошують, що ухвалений законопроект розколе Україну.

Сьогодні, 5 червня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Опозиція вважає його антиукраїнським.
XS
SM
MD
LG