Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент призначив спостерігачів на розгляд касації Тимошенко


Президент Європарламенту Мартін Шульц
Президент Європарламенту Мартін Шульц
Колишній президент Європейського парламенту Пат Кокс і колишній президент Польщі Александр Квасневський будуть спостерігачами від Європарламенту на касаційному процесі в «газовій справі» проти колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко, повідомив сьогодні президент Європарламенту Мартін Шульц.

Він висловив велике задоволення, що обидва діячі, які, за його словами, є особами з високою міжнародною репутацією, прийняли його пропозицію стати такими спостерігачами.

Шульц сподівається, що місія Кокса і Квасневського стане «проривом, який допоможе Україні впоратися з проблемами навколо верховенства права і незалежності судових органів», а також «стане внеском у відновлення взаємної довіри у відносинах ЄС і України».

Кокс і Квасневський матимуть повний доступ до всіх документів у справі, а Європарламент надасть їм широку юридичну і технічну підтримку, повідомив Шульц.

За повідомленням прес-служби Європарламенту, Шульц зустрінеться з Коксом і Квасневським у Брюсселі завтра, а наступного понеділка, 11 червня, спостерігачі вже в Києві зустрінуться з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим і, як очікують, із родиною і юристами Тимошенко.

Шульц і Азаров домовилися про такий моніторинг касаційного процесу в справі Тимошенко під час їхньої зустрічі в Брюсселі в середині травня.

Розгляд касації призначений на 26 червня.

Минулої осені колишнього прем’єра засудили до семи років за звинуваченням у перевищенні службових повноважень при підписанні газових угод із Росією 2009 року. Апеляційний суд уже підтвердив цей вирок.
XS
SM
MD
LG