Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відкрили вертолітний майданчик на Парковій алеї


У Києві в середу відкрили вертолітний майданчик на Парковій алеї в центрі Києва, який має офіційну назву «Центр адміністративно-ділової авіації (вертодром «Дніпро-1»)», повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури.

Як заявив на відкритті віце-прем’єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков, цим вертодромом зможуть користуватися усі аварійні служби, у тому числі Міністерство надзвичайних ситуацій та Міністерство охорони здоров’я, а кияни та гості столиці зможуть замовляти чартерні рейси з нього або купувати квитки на гелікоптер, який літатиме між аеропортом «Бориспіль» і цим майданчиком.

За його словами, будівництво Центру ще не завершене: сьогодні інвесторами здали в експлуатацію дві черги цієї споруди з п’яти. Решту здадуть пізніше.

Відразу після церемонії відкриття працівники МНС організували навчання, щоб продемонструвати можливості використання гелікоптерного майданчика для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. «МНС за допомогою цього вертодрому зможе оперативно доставити людину у разі виникнення надзвичайної ситуації до аеропорту «Бориспіль», – наголосив Колесніков.

Тож новозбудований вертодром може стати у нагоді вже й під час Євро-2012: у разі виникнення надзвичайних ситуацій Центр адміністративно-ділової авіації забезпечить надання екстреної допомоги, що є однією з головних вимог УЄФА, повідомляє Мінінфраструктури. Саме такий приклад і поклали в основу сьогоднішніх навчань.

Будівництво цього майданчика викликало багато запитань в опозиції, в якій, зокрема, заявляли, що воно «має ознаки афери». Про плани такої споруди заговорили після того, як наприкінці 2010 року в Адміністрації Президента повідомили, що Віктор Янукович збирається відмовитися від поїздок на автомобілі з резиденції «Межигір’я» на роботу і назад, що викликає перекриття всієї цієї траси, і добиратися на роботу вертольотом.
XS
SM
MD
LG