Доступність посилання

ТОП новини

До Донецька прибули літаки для посилення охорони повітряного простору під час Євро


Літак типу Су-27
Літак типу Су-27
Сьогодні вранці в аеропорту Донецька приземлилися військові літаки типу Су-27 і Ан-26 з метою посилення охорони повітряного простору на період проведення матчів фінального туру чемпіонату Європи з футболу.

Як передає УНІАН, начальник штабу – перший заступник начальника авіації Командування Повітряних сил Збройних сил України, генерал-майор Ігор Янушевич, перебуваючи прямо на злітній смузі біля винищувача-перехоплювача типу Су-27 і військово-транспортного літака типу Ан-26, сказав що Збройні сили готові захищати українські міста.

«Мета прильоту – ще раз показати, що Повітряні сили Збройних сил України готові до виконання плану захисту міст, що приймають Євро-2012. Повітряні сили Збройних сил України приступили і виконують бойове чергування з прикриття міст, що приймають Євро-2012. Ведуть посилене чергування разом із Сухопутними військами, Службою безпеки України та іншими, згідно із міжвідомчим планом», – сказав генерал-майор.

За словами Янушевича, сьогодні в Донецьку «була відпрацьована взаємодія з сектором цивільної авіації, посадка на цивільний аеродром, дії у форс-мажорних обставинах; з цією метою виконано політ, щоб організувати і перевірити взаємодію».

Важкий багатоцільовий високоманеврений всепогодний винищувач-перехоплювач четвертого покоління літак Су-27 спільно з літаком Міг-29 є основним літаком винищувальної авіації Повітряних сил України і використовується для боротьби з літаками, вертольотами і крилатими ракетами супротивника в повітрі, а також для ураження наземних (морських) об`єктів.
XS
SM
MD
LG