Доступність посилання

ТОП новини

Російських вболівальників закликають дотримуватися правил поведінки УЄФА


Російський футбольний союз просить своїх уболівальників продемонструвати стриманість і дотримуватися правил поведінки, установлених УЄФА. Про це йдеться на сайті організації.

У футбольному союзі Росії наголошують, що виступають категорично проти будь-яких виправдань застосування насильства й використання піротехніки на стадіоні. «У ці дні збірній Росії як ніколи потрібна дружня підтримка найкращих у світі російських уболівальників, а не рахунки, які виставляють хулігани, що ставлять власні інтереси вище за інтереси збірної команди країни», – мовиться в заяві.

У Російському футбольному союзі повідомляють, що отримали рішення контрольно-дисциплінарного комітету УЄФА у дисциплінарній справі, яку порушили після матчу між збірними Росії і Чехії 8 червня. Контрольно-дисциплінарний комітет ухвалив рішення умовно вирахувати 6 очок у команди Російського футбольного союзу у наступному відбірковому циклі чемпіонату Європи з випробувальним терміном на час до кінця цього циклу, а також оштрафувати організацію на 120 тисяч євро.

У російському футбольному об’єднанні наголошують, що планують подати апеляцію на згадане вище рішення УЄФА, й обіцяють «докласти всіх зусиль для того, щоб збірна Росії не зазнала такого суворого покарання».

Від початку фінальної частини Євро-2012 в УЄФА вже відкрили дві дисциплінарні справи щодо Російського футбольного союзу через поведінку російських вболівальників. Другу справу відкрили після низки інцидентів 12 червня, коли збірна Росії у Варшаві грала зі збірною Польщі.
XS
SM
MD
LG