Доступність посилання

ТОП новини

Скасоване страхування судна, яке підозрюють у перевезенні зброї з Росії до Сирії


Британська компанія страхування судноплавства Standard Club оприлюднила сьогодні заяву, що вона скасувала страхування російського судна, яке, як вважають, перевозить із Росії озброєння до Сирії.

Як заявила компанія, дізнавшись про звинувачення щодо вантажу судна Alaed, вона оголосила страхування автоматично нечинним через порушення її правил. Одночасно скасоване страхування й інших суден, які перебувають в управлінні російської компанії Femco.

У британських силових органах підтвердили, що повідомили компанію про можливе порушення нею санкцій Європейського Союзу проти влади Сирії, якщо страхування діятиме далі.

А Міністерство закордонних справ Великої Британії заявило, що це судно перевозить із Росії до Сирії бойові вертольоти, які раніше вже стали предметом суперечки між США і Росією.

Скасування страхового полісу, за правилами мореплавства, означає, що судно не має права йти далі, доки знову не матиме чинного страхування. Нині Alaed перебуває, за повідомленнями, біля берегів Шотландії.

Державний секретар Гілларі Клінтон тиждень тому звинувачувала Росію в поставках владі Сирії бойових вертольотів під час боїв між сирійськими владою й опозицією. В МЗС Росії відповіли, що йдеться про багато років тому продані Сирії вертольоти, які нині повертаються туди після ремонту в Росії.
XS
SM
MD
LG