Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Румунії відмовляється йти у відставку через звинувачення в плагіаті


Віктор Понта
Віктор Понта
Прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта заявив сьогодні, що не піде у відставку через висунені йому звинувачення в плагіаті.

На прес-конференції з приводу цих звинувачень він назвав своєю помилкою те, що недостатньо посилався на праці попередників, але заявив, що не розуміє, чому він мав би йти у відставку з посади прем’єра через це.

Віктор Понта, лідер лівоцентристської й донедавна опозиційної Соціал-демократичної партії, який став прем’єр-міністром Румунії у квітні, також звинуватив президента Румунії Траяна Бесеску в роздмухуванні звинувачень у плагіаті. Бесеску як президент є безпартійним, але пов’язаний із консервативною Демократично-ліберальною партією, уряд якої Понта скинув у квітні голосуванням у парламенті про недовіру.

Британська і німецька преса днями повідомили, що знайомі з документами, які доводять, що більш як половина тексту докторської дисертації Понти 2003 року про Міжнародний кримінальний суд скопійована з праць румунських та іноземних авторів.

Віктор Понта вже пережив звинувачення в плагіаті від членів його власного уряду, через що пішов у відставку його міністр освіти Йоан Манґ, пробувши на посаді лише тиждень.

Упродовж попереднього року скандали зі звинуваченнями в плагіаті вже змусили до відставки низку урядовців кількох країн, серед них міністра оборони Німеччини Карла-Теодора цу Ґуттенберґа чи президента Угорщини Пала Шмітта.
XS
SM
MD
LG