Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього прем’єра Румунії, засудженого за корупцію, оперували після спроби самогубства


Адріян Нестасе, фото 30 травня 2012 року
Адріян Нестасе, фото 30 травня 2012 року
Колишнього прем’єр-міністра Румунії Адріяна Нестасе сьогодні оперували після вчорашньої невдалої спроби самогубства, яку він вчинив після того, як суд остаточно затвердив йому вирок у два роки ув’язнення за корупцію.

За повідомленнями, Нестасе спробував застрелитися вчора ввечері просто на очах у поліції, яка приїхала до нього додому, щоб забрати до в’язниці для відбування вироку. Працівник поліції перешкодив йому, і Нестасе тільки поранив себе в горло.

За словами лікарів, його рана поверхнева, і Нестасе перебуває в стабільному стані, але через хворе серце повинен буде лишитися в лікарні ще на два тижні.

Нестасе, який був головою лівого уряду в 2000–2004 роках, був визнаний винним у тому, що він взяв із державного бюджету на власну президентську виборчу кампанію 2004 року, яку програв, суму, яку, за різними курсами перерахунку, називають як 1 мільйон і 500–700 тисяч євро.

Адріян Нестасе, якому завтра сповнюється 62 роки, не визнає своєї вини і заявляє про «політичний тиск на правосуддя» у його справах із боку президента Траяна Бесеску, якому він і програв вибори.

На нього чекають апеляційні розгляди ще двох корупційних справ, у яких звинувачення в корупції з нього зняли, та прокурори оскаржили ті вердикти.

Нестасе залишається одним із чільників нині владної в Румунії лівоцентристської Соціал-демократичної партії, голова якої Віктор Понта став прем’єр-міністром країни після того, як ця партія провела в парламенті вотум недовіри попередньому правому урядові.
XS
SM
MD
LG