Доступність посилання

ТОП новини

Військові США звинувачують мережу Хаккані в нападі на готель під Кабулом


У курортному готелі «Спожмай» на березі озера Карга під Кабулом після нападу, 22 червня 2012 року
У курортному готелі «Спожмай» на березі озера Карга під Кабулом після нападу, 22 червня 2012 року
Генерал Збройних сил США Джон Аллен, який командує Міжнародними силами сприяння безпеці і американськими військами в Афганістані, заявив сьогодні в Кабулі, що напад на готель біля афганської столиці «несе ознаки» діяльності екстремістської мережі Хаккані, що базується, як вважають, у Пакистані.

Раніше відповідальність за напад на готель на березі озера Карга неподалік Кабула взяв на себе ісламістський рух «Талібан», який заявив, що здійснив цей напад через «дикі оргії», які влаштовували в цьому готелі заможні афганці та іноземці.

За останніми наразі даними, в результаті нападу на готель, вчиненого вчора ввечері, і наступного 12-годинного бою за звільнення захоплених там заручників загинули принаймні 18 людей, переважно цивільних, а також усі нападники, яких було не менш як четверо. Звільнені «десятки» заручників.

Раніше США вже звинувачували мережу Хаккані у здійсненні низки нападів в Афганістані.

Угруповання Хаккані раніше базувалося на пакистанському боці афгансько-пакистанського прикордоння, хоча діє в Афганістані, але ще минулого року військовий чільник мережі Сіраджуддін Хаккані заявив, що його організація вже не переховується на території Пакистану, бо в Афганістані почувається безпечніше. Це угруповання діє переважно на південному сході Афганістану, але його також вважають відповідальним за низку нападів у Кабулі, зокрема, на посольство США минулого року, та інших регіонах Афганістану чи причетним до них.
XS
SM
MD
LG