Доступність посилання

ТОП новини

Об’єднання українців Росії оскаржує свою ліквідацію


Загальноросійська громадська організація «Об’єднання українців Росії» подала апеляційну скаргу в Апеляційну колегію Верховного суду Росії на рішення цього суду про ліквідацію організації, повідомило в неділю агентство УНІАН.

Дату, коли була подана заява, агентство не називає.

«Відповідач вважає рішення Верховного суду про ліквідацію ОУР незаконним і необґрунтованим», – мовиться в скарзі, в якій на 10 сторінках наводяться аргументи на користь скасування такого рішення.

Верховний суд Росії задовольнив позов російського Міністерства юстиції з проханням ліквідувати Об’єднання українців Росії 18 травня. За словами адвоката ОУР, Мін’юст звинувачував організацію в тому, що її колишній співголова Валерій Семененко в період тимчасового припинення діяльності організації виступав у російських ЗМІ нібито від імені ОУР.

Міністерство закордонних справ України розцінило те рішення як упереджене ставлення до діяльності української діаспори та суперечливий крок у дружбі між країнами, який погіршує відносини між Києвом і Москвою.

2010 року в Росії вже ліквідували, так само за позовом Міністерства юстиції, ще одне об’єднання української меншини, Федеральну національно-культурну автономію українців Росії.

Водночас у квітні цього року в Москві провели установчий з’їзд нової Федеральної національно-культурної автономії українців Росії, на який не пустили українських журналістів, а вже в кінці травня в російській столиці вирішили створювати Український конгрес Росії замість ОУР. Ці кроки викликали спротив і протести частини активістів української діаспори в Росії, що дало привід говорити про розкол у ній.
XS
SM
MD
LG