Доступність посилання

ТОП новини

На Дніпропетровщині відновили Петриківський музей прикладного мистецтва


Роботи майстрів петриківського розпису
Роботи майстрів петриківського розпису
На Дніпропетровщині відновили Петриківський музей етнографії, побуту та народно-прикладного мистецтва. Про це повідомили у відділі зв’язків із громадськістю та пресою обласної ради.

За даними прес-служби, наразі будівлю музею капітально відремонтували, у ній замінили вікна і двері, полагодили покрівлю та фасад, оновили музейні стенди.

В облраді також повідомили, що окрім бюджетних коштів, гроші на реконструкцію збирали також підприємства району та небайдужі мешканці.

«Наступний крок – підготовка документів для надання історико-культурному центру «Петриківський край» статусу національного», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод.

Окрім того, Петриківська районна рада розробила проект з упорядкування території навколо музейного комплексу та відкриття додаткових приміщень для проведення майстер-класів з петриківського розпису. Зараз цей проект бере участь у Всеукраїнському конкурсі програм розвитку місцевого самоврядування.

Музей народно-прикладного мистецтва у Петриківці тривалий час існував у різних приміщеннях: частина експонатів зберігалася у сільському клубі, частина – в місцевому училищі, частина – взагалі на території іншого району. Музей отримав власне приміщення у 2010 році.

Наразі у Петриківці працює понад сорок провідних майстрів розпису. Їхні вироби користуються попитом у Франції, Канаді, США.
XS
SM
MD
LG