Доступність посилання

ТОП новини

У Греції призначений міністр фінансів іде в відставку через здоров’я


Новопризначений міністр фінансів Греції Васіліс Рапанос, який так і не обійняв посаду, відмовився від свого призначення, перебуваючи в лікарні, повідомили в понеділок в апараті прем’єр-міністра.

Рапанос, колишній голова Національного банку Греції, ще в п’ятницю потрапив до лікарні з сильними болями в шлунку і так і не склав присягу міністра. У четвер, коли її складала решта уряду, складення ним присяги відклали, щоб участь у зустрічі єврозони того дня міг узяти міністр фінансів із попереднього уряду Йоргос Заніас, який вів переговори про угоду про міжнародну фінансову допомогу Греції.

Раніше в понеділок сам новий прем’єр-міністр Андоніс Самарас теж вийшов із лікарні після операції з приводу відшарування сітківки ока, яку йому зробили в суботу. Він має видужувати ще кілька днів і через це не зможе прибути на вирішально важливий саміт Європейського Союзу пізніше цього тижня.

Як вважають, тепер саме Заніас, який залишається міністром фінансів, прибуде на саміт від Греції, яку також представлятиме або новий міністр закордонних справ Дімітріс Аврамопулос, або президент Каролос Папульяс.

На саміті в четвер і п’ятницю в Брюсселі, як очікують, новий уряд Греції збирається започаткувати зусилля з метою переукласти угоду про фінансову допомогу, полегшивши її вимоги до Греції щодо показників суворих бюджетних заощаджень.
XS
SM
MD
LG