Доступність посилання

ТОП новини

Дніпродзержинську міськраду пікетують із вимогою захисту української мови


Націонал-патріотичні партії та громадські організації у вівторок пікетували Дніпродзержинську міську раду з вимогою захисту української мови. Про це Радіо Свобода повідомили організатори акції.

За їхньою інформацією, у пікеті взяло участь понад сто активістів всеукраїнського об’єднання «Свобода», Конгресу українських націоналістів, Української народної партії, «Нашої України», Українського товариства політв’язнів та репресованих, «Просвіти» та інших організацій.

У руках вони тримали плакати з написами «Досить!», «Захистимо рідну мову!», «Скоротіть собі язик – не чіпайте мову!». Головна вимога пікетувальників до міської ради – ухвалити звернення до парламенту з вимогою зняття з розгляду резонансного законопроекту «Про засади державної мовної політики» регіоналів Сергія Ківалова та Вадима Колесніченка як такого, що вносить розбрат у суспільство. Ще одна вимога мітингувальників до влади – дбати про розвиток української мови як у місті, так і на загальнодержавному рівні.

«Законопроект Ківалова-Колесніченка не містить жодних заходів захисту і підтримки української мови як державної мови України, що суперечить статті 10 Конституції України, за якою держава забезпечує всебічний розвиток української мови в усіх сферах суспільного життя», – заявили учасники акції.

Раніше опозиційні сили Дніпропетровщини заявили про початок довгострокової акції «За мову, за Батьківщину» проти згаданого «мовного» законопроекту, який Верховна Рада ухвалила у першому читанні.
XS
SM
MD
LG