Доступність посилання

ТОП новини

Іран критикує Захід за ігнорування своєї ролі в Сирії


Посол Ірану в ООН Могаммад Хазаї
Посол Ірану в ООН Могаммад Хазаї
Посол Ірану в ООН Могаммад Хазаї звинувачує іноземців у кровопролитті в Сирії і заперечує роль у цьому своєї країни. Хазаї також заявив, що Іран готовий виконати роль посередника у врегулюванні кризи в Сирії.

«Важливий факт: не можна ігнорувати вплив і конструктивну роль Ірану в регіоні. На мій погляд, рішення сирійської кризи можливе завдяки співпраці між усіма великими гравцями на основі справедливого підходу до цього питання», – наголосив посол Ірану в ООН.

Учора міжнародний посередник у Сирії Кофі Аннан підтвердив рішення провести в суботу у Женеві зустріч для обговорення сирійського питання. Серед пропозицій Аннана – створення в Сирії уряду національної єдності, до якого могли б увійти як представники чинної влади, так і опозиціонери. У цій нараді мають взяти участь п’ять постійних членів Ради безпеки ООН, Євросоюз, а також сусіди Сирії – Туреччина, Ірак, Кувейт і Катар.

Аннан не згадав у цьому ряду Іран. Посол Ірану в ООН вважає, що, не запрошуючи до діалогу Тегеран, країни Заходу «зневажають» Сирію.

Тим часом держсекретар США Гілларі Клінтон висловила сподівання, що зустріч у Женеві може стати «поворотним пунктом» у сирійській кризі.
XS
SM
MD
LG