Доступність посилання

ТОП новини

Міліція не протидіятиме акції захисту української на Європейській площі


Столична міліція заявляє, що не має наміру протидіяти проведенню акції на захист української мови на Європейській площі біля Українського дому.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Києві, інформує УНІАН.

Як зазначили у відділі, заяви окремих політичних діячів про те, що начебто працівники правоохоронних органів мають намір «розчистити» майданчик біля Українського дому, не мають під собою жодного підґрунтя.

Крім того, як зазначили у столичному главку, всі заклики деяких політиків до протидії працівникам міліції у разі реалізації матимуть наслідки, які підпадають під статті Кримінального кодексу України.

У столичному главку запевнили, що міліція не застосовуватиме жодних засобів фізичного впливу, якщо громадяни, які зібралися на мирний захід, не порушуватимуть громадський порядок.



Організована опозиційними партіями акція біля Українського дому на захист української мови розпочалась 3 липня. До акції протесту проти мовного закону під Українським домом долучаються нові учасники. Водночас до правоохоронців, які стоять обабіч будівлі, прибуло підкріплення.
XS
SM
MD
LG