Доступність посилання

ТОП новини

Закон про мови не може бути направлений на підпис Януковичу – Литвин


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявляє, що закон про засади державної мовної політики не може бути направлений на підпис Президентові України Віктору Януковичу, оскільки ухвалений із масою порушень.

«Наразі виникає запитання, а який ухвалили закон? У режимі першого читання? Ні. З урахуванням частини поправок комітету? Ні. З огляду на це він не може бути направлений на підпис Президентові України», – сказав спікер у прямому ефірі телеканалу «Рада».

При цьому Литвин наголосив: «Питання не в моєму підписі. Питання в тому, що є величезні порушення, й обійти це увагою неможливо».

Сьогодні депутати Верховної Ради не включили до порядку денного питання про відставку Литвина. Питання про відставку Томенка депутати сьогодні не розглянули, хоча й включили до порядку денного.

На ранковому засіданні 4 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку. Приводом для таких рішень стало голосування за закон «Про засади державної мовної політики».

За відсутності Литвина 3 липня Верховна Рада голосами 248 депутатських карток ухвалила суперечливий закон, який значно розширює сферу застосування російської мови. Опозиція каже про численні порушення і ймовірну фальсифікацію результатів голосування і заявляє про те, що Литвин не має права підписувати закон. Фракція Партії регіонів заявляє, що підписати закон – це обов’язок спікера.
XS
SM
MD
LG