Доступність посилання

ТОП новини

Литвин може звільнитися сам – Єфремов


Якщо протягом 15 днів питання про відставку голови Верховної Ради Володимира Литвина не буде вирішене, то спікер, згідно з Трудовим кодексом, має право залишити свою посаду самостійно. Про це заявив керівник фракції Партії регіонів Олександр Єфремов.

«Згідно з регламентом, парламент має на другий день розглянути заяву про відставку. Ми виконали цю норму, але не внесли до порядку денного. Далі діє Трудовий кодекс, який говорить, що протягом 15 днів, якщо це питання не буде вирішено, і людина не забере заяви, вона, за Трудовим кодексом, має право звільнитися самостійно», – сказав Єфремов.

Водночас, Олександр Єфремов запевнив, що не знає, чи використає Володимир Литвин цю можливість.

Верховна Рада України ухвалила ініційований Партією регіонів закон «Про засади державної мовної політики». Документ зміцнює позиції російської мови та мов інших національних меншин у регіонах, де їх чисельність становить 10% і більше.

Опозиція вказує на порушення процедури розгляду закону. Наступного дня після голосування голова Верховної Ради Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку.

Сьогодні, 6 липня Верховна Рада відмовилася вносити до порядку денного питання про відставку Володимира Литвина, але внесла аналогічне питання щодо віце-спікера Миколи Томенка.Чергова сесія парламенту закрилася.
XS
SM
MD
LG