Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі почалося двостороннє українсько-американське навчання «Сі Бриз-2012»


Американський ракетний крейсер Anzio у порту Одеси під час минулорічних міжнародних військових навчань «Сі Бриз-2011»
Американський ракетний крейсер Anzio у порту Одеси під час минулорічних міжнародних військових навчань «Сі Бриз-2011»
В Одесі розпочалося двостороннє українсько-американське навчання «Сі Бриз-2012» із запрошенням представників інших країн, яке проводиться в дусі програми «Партнерство заради миру».

У церемонії відкриття навчання взяли участь тимчасовий виконувач обов’язків командувача Військово-морських сил України віце-адмірал Юрій Ільїн, командувач Шостого флоту США віце-адмірал Френк Пандольф, керівник навчання «Сі Бриз-2012» капітан першого рангу Денис Березовський (ВМС України), співдиректор навчання «Сі Бриз-2012», капітан першого рангу ВМС США Ден Шаффер, учасники навчання, представники місцевих органів влади, повідомляє агентство УНІАН.

Навчання проводиться відповідно до Програми двостороннього співробітництва між міністерствами оборони України та США на 2012 рік, його темою є міжнародна операція з безпеки на морі. Всього в навчанні беруть участь 17 країн.

До морського компоненту навчання увійшли шість кораблів, катерів та суден, до берегового – бойова тактична група морської піхоти загальною чисельністю близько 300 осіб та 36 одиниць автобронетанкової техніки. До авіаційного компоненту увійшли кілька літаків та вертольотів. Навчання триватиме до 21 липня.
XS
SM
MD
LG