Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах Президента «привітали» з днем народження жалобним вінком


У Черкасах активісти провели в понеділок жалобну пішу ходу з нагоди дня народження Президента Віктора Януковича, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

Черкаські активісти з заліпленими ротами подарували Президентові символічний жалобний вінок. У такий спосіб вони висловили свій протест проти «антиукраїнської» політики Віктора Януковича, зокрема, проти «мовного закону».

У ході взяли участь близько півсотні жителів міста. Хлопці та дівчата заліпили роти чорними смужками, а на великому плакаті, який несли в руках, написали «У Президента – свято, в Україні – траур». На початку колони двоє хлопців несли портрет Президента з заклеєними очима і штучний вінок із чорною стрічкою «З днем народження».

Молодь поклала вінок під двері Черкаської облдержадміністрації і провела «хвилину мовчання».

Водночас у Черкасах на Соборній площі вже шостий день поспіль містяни протестують проти закону «Про засади державної мовної політики». Попри те, що у п’ятницю «беркутівці» з застосуванням фізичної сили знесли наметове містечко, мітингувальники незабаром поновили безстрокову акцію протесту. У неділю поряд із опозиційним наметовим містечком з’явилися 15 агітаційних наметів Партії регіонів.
XS
SM
MD
LG