Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко випишуть із лікарні, якщо депутати далі блокуватимуть медзаклад – головлікар


Головний лікар центральної клінічної лікарні № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де перебуває на лікуванні колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, Михайло Афанасьєв попередив сьогодні, що колишнього прем’єра можуть виписати, якщо народні депутати далі блокуватимуть приміщення лікарні.

За його словами, поведінка депутатів, які вчора весь вечір перебували на поверсі, де лежить Тимошенко, і в інших приміщеннях лікарні, не вписується «в жодні розумні рамки» й є провокацією, яка дестабілізує роботу лікарняного закладу.

Головлікар нагадав, що в лікарні, крім колишнього прем’єра, є ще близько 450 пацієнтів, які теж мають право на кваліфіковану допомогу і на спокій, а депутати порушували лікарняно-охоронний режим у лікарні. Таким чином, заявив Афанасьєв, вони засвідчили свою неповагу до хворих, їхніх родичів і працівників медичного закладу.

Тим часом Тимошенко, за його словами, вже пройшла курс реабілітації, отримала необхідну медичну допомогу і завдяки медичним заходам демонструє активність, зокрема, маючи можливість майже щодня проводити кількагодинні зустрічі з адвокатами й політиками.

Учора група народних депутатів із фракції «БЮТ-Батьківщина» заблокувала частину приміщення лікарні, де перебуває колишній прем’єр, – за їхніми словами, щоб не допустити «протиправних дій» проти неї у зв’язку з призначеним на сьогодні засіданням суду в Харкові в справі корпорації «Єдині енергетичні системи України», якою Тимошенко свого часу керувала. Начальник Качанівської виправної колонії в Харкові, де формально відбуває покарання Тимошенко, заявив, що колишнього прем’єра не будуть примусово доставляти до суду.
XS
SM
MD
LG