Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко не будуть насильно доставляти до суду – начальник колонії


Начальник Качанівської виправної колонії в Харкові, де формально відбуває покарання колишня Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, хоч і нині вона лежить у лікарні, заявив у понеділок увечері, що блокування приміщень лікарні, де вона перебуває, є «провокацією» групи народних депутатів і що колишнього прем’єра не будуть у вівторок примусово доставляти до суду.

Як сказав Іван Первушкін перед центральною клінічною лікарнею № 5 «Укрзалізниці» в Харкові, де лікують колишнього прем’єра, до неї не мають права застосувати примусовий привід у зв’язку з рішенням суду, заявою Тимошенко про відмову брати участь у суді за станом здоров’я і тим фактом, що вона перебуває на стаціонарному лікуванні, а призначена судом судово-медична експертиза стану її здоров’я так і не проведена.

Група народних депутатів заблокувала в понеділок частину приміщення лікарні, де перебуває колишній прем’єр, – за їхніми словами, щоб не допустити «протиправних дій» проти неї у зв’язку з призначеним на вівторок засіданням суду в Харкові в справі корпорації «Єдині енергетичні системи України», якою Тимошенко свого часу керувала.

Німецький лікар Лутц Гармс, який бере участь у її лікуванні, заявив теж у понеділок у Харкові, що зараз для Юлії Тимошенко все ще не бажано брати участь у суді через стан здоров’я.

Також у понеділок із колишнім прем’єром зустрівся в лікарні спостерігач від Європейського парламенту, його колишній голова Пат Кокс, який разом із колегою-євродепутатом, колишнім президентом Польщі Александром Квасневським має стежити, зокрема, за перебігом судових процесів у справі Тимошенко. Після зустрічі Кокс не спілкувався з журналістами, які чекали під лікарнею.

Київський районний суд Харкова має в вівторок продовжити розгляд справи про діяльність корпорації ЄЕСУ. Але до цього часу мала бути проведена судово-медична експертиза, яка мала визначити можливість чи неможливість для Юлії Тимошенко брати участь у судовому процесі з огляду на стан здоров’я; тим часом ця експертиза досі так і не завершена.
XS
SM
MD
LG