Доступність посилання

ТОП новини

Держдума Росії остаточно ухвалила закон про «чорні списки інтернету»


У Росії Державна дума, нижня палата парламенту, ухвалила сьогодні суперечливі поправки до закону про інформацію, які передбачають ухвалення так званих «чорних списків» сайтів із забороненим у Росії змістом.

Закон ухвалили відразу і в другому, і в остаточному третьому читанні після першого, яке провели наприкінці минулого тижня.

У разі, якщо законопроект схвалить і верхня палата Федеральних зборів Росії, Рада федерації, і підпише президент, він може набути чинності вже з 1 листопада. Зміни мають на меті створити реєстр сайтів, сторінок і мережевих адрес, що містять небезпечну для дітей інформацію, які мають бути закриті або до яких має бути заблокований доступ.

Ініціатори змін заявляють, що вони прагнуть врятувати дітей від протиправної і соціально небезпечної інформації, такої, як дитяче порно, інструкції з самогубств чи вироблення і вживання наркотиків.

Правозахисники й деякі експерти попереджають, що ухвалення такого закону означатиме фактичне встановлення цензури в інтернеті і обмежить вільний доступ до інформації.

На протест проти закону російський розділ Вікіпедії вчора припиняв роботу на добу.
XS
SM
MD
LG