Доступність посилання

ТОП новини

Німецький лікар: стан Тимошенко поліпшується, обстеження підтвердило діагноз


Лутц Гармс у Харкові, архівне фото
Лутц Гармс у Харкові, архівне фото
Стан здоров’я колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко внаслідок проведеного лікування поліпшився, заявив у середу лікар німецької клініки «Шаріте» з Берліна, професор Лутц Гармс.

Є сподівання й на подальше поліпшення, «якщо умови будуть більш-менш прийнятними», сказав він журналістам на летовищі Харкова перед відльотом із України, як його цитує агентство УНІАН.

За словами Гармса, у центральній клінічній лікарні № 5 Укрзалізниці в Харкові, де перебуває на лікуванні Тимошенко, дуже добре обладнання і чудові колеги. Але він поскаржився, що в умовах лікування ув’язненої там неможливо залишитися з пацієнтом віч-на-віч і поговорити, що іноді потрібно лікареві.

Гармс також додав, що з трьох днів у Харкові півтора дня він пробув без перекладача, яка змогла отримати допуск лише з великою затримкою, тому частина його часу була втрачена дарма.

Лікар також наголосив, що підозри щодо можливої симуляції з боку Тимошенко безпідставні, бо нове обстеження, проведене в вівторок, магнітно-резонансна томографія, підтвердило діагноз колишнього прем’єра, якого він при цьому не назвав.

Він додав, що не ображається на пікетування, яке влаштовували біля його готелю в Харкові супротивники Тимошенко. За словами, його повернення до Німеччини планове і не пов’язане ні з пікетами, ні з критикою, яку висловлювали харківські медики.

Тим часом молодь із тими ж плакатами, з якими пікетували готель Гармса, влаштувала його театралізовані проводи і на летовищі, інформує агентство «Інтерфакс-Україна».
XS
SM
MD
LG