Доступність посилання

ТОП новини

Як поповнюють лави Партії регіонів


Удавання всенародного схвалення ініціатив Партії регіонів набуває масового характеру. Радіо Свобода вже розповідало, як освітян змушують підписуватися на підтримку «мовного» закону. Тепер такі повідомлення надійшли від бюджетників одного з міст на Кіровоградщині. За їхнім твердженням, їх змушують вступати до цієї провладної політичної сили. Натомість у Партії регіонів заперечують такі повідомлення і запевняють, що фальшиву вати членство у партії не збираються.

Тепер масове поповнення лав Партії регіонів без згоди нових партійців, організували в Олександрії Кіровоградської області. Тут партія влади контролює всю бюджетну сферу, а відтак і кожного, хто у ній працює, розповіла вихователь дитячого садка №39, яка просила її ім’я не називати. Співробітників цього дошкільного закладу також намагалися силоміць включити до Партії регіонів, повідомила співрозмовниця Радіо Свобода.

«Змушували вступати у Партію регіонів. Запросили фотографуватися, потім з’ясувалося, що це для вступу у Партію регіонів. Писали заяви. Казала завідуюча, що навіть внески за нас заплатить – 15 гривень, аби тільки усі вступили. З боку завідуючої йде тиск на працівників. Кожен боїться втратити роботу, бо місто маленьке», – розповіла вихователь дитсадка.

Винні будуть покарані?

У Партії регіонів запевняють, що здивовані такими методами залучення нових партійців. Перший заступник голови Кіровоградської обласної організації Партії регіонів Олександр Шаталов, заявив, що, навпаки, намагається боротися із фальшуванням членства.

«В обласній організації створена комісія, яка найближчим часом виїде до Олександрії і зробить висновки: підтверджується цей факт чи ні. Це ганебне явище для політичної сили Партії регіонів, тому, якщо десь мала місце така позиція, то ми будемо жорстко реагувати, аж до виключення з партії людей, які давали такі вказівки», – сказав Шаталов.

Через «радянщину» Партія регіонів втрачає голоси – Карасьов

Бездумні вчинки партійні функціонери здійснюють через те, що їхньою самоціллю є лише збереження влади, вважає політолог Вадим Карасьов.

«Технологія будь-якої партії влади. Партія влади – це партія чиновників. Тому всіх чиновників треба загнати у партію, нав’язати партійну дисципліну і, можливо, це дасть змогу збільшити електоральний результат. У містечках це робити особливо легко, тому що все на виду: лікарня, школа, пошта. Не сховаєшся від адмінресурсу. Але, я думаю, ефекту це не дасть. Ми ж живемо все-таки не в Радянському Союзі», – зазначив Карасьов.

За словами Вадима Карасьова, насильницькі дії представників Партії регіонів лише зменшують кількість громадян, готових віддати на виборах свої голоси за цю політичну силу.
  • Зображення 16x9

    Дмитро Баркар

    У журналістиці з 1995 року. Працював регіональним кореспондентом BBC-Україна. З 2008 року – парламентський кореспондент радіо Ера-FM. З 2010 року –  на Радіо Свобода (кореспондент, редактор та ведучий програм). Основна тематика: політичні події та аналіз.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG