Доступність посилання

ТОП новини

Прикарпатський КВУ пропонує партіям безкоштовне навчання спостерігачів


Голова правління Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України Юрій Лисюк прийшов у четвер на прес-конференцію з низкою пропозицій для учасників виборчого процесу, повідомляє кореспондентка Радіо Свобода.

У його «кошику пропозицій» – сертифікати на навчання 15 осіб для кожної політичної сили, яка братиме участь у виборах на Прикарпатті.

Крім того, політичним партіям пропонують на волонтерських засадах, безкоштовно провести навчання їхніх членів дільничних виборчих комісій.

За словами Юрія Лисюка, з 60 політичних партій-учасників виборів в області мінімум десять можуть взяти участь у такому навчанні. Від них потрібні «люди та можливість внеску: приміщення, транспорт, кава-чай».

Якщо раніше на навчання надавалася міжнародна допомога, були різні програми, то тепер для членів виборчих дільниць, а тим більше спостерігачів таке навчання не передбачене. Тому Івано-Франківська обласна організація КВУ першою в Україні зголосилася проводити безкоштовно таке навчання по 15 осіб від партій.

«Оскільки багато говориться, що вибори будуть нечесними, сфальсифікованими, буде багато порушень, влада всіх купить, – сказав Юрій Лисюк, – то політичні сили через навчання своїх членів комісій і спостерігачів могли б такі ризики звести до мінімуму». Для всіх навчання проводитиметься «за однією методикою і одним стандартом».

Обласна організація КВУ пропонує також місцевим засобам масової інформації співпрацю щодо незалежних соціологічних досліджень за умов «ресурсної цільової підтримки».

В Івано-Франківську вважають, що це кроки для того, аби «вибори пройшли чесно».
XS
SM
MD
LG