Доступність посилання

ТОП новини

Захід і Росія обмінюються звинуваченнями навколо Сирії


Цивільні мешканці втікають із Алеппо від боїв, фото 25 липня 2012 року
Цивільні мешканці втікають із Алеппо від боїв, фото 25 липня 2012 року
Росія і Захід звинуватили в четвер одне одного в перешкоджанні зусиллям, які мають на меті покласти край насильству в Сирії, де цього дня далі точилися запеклі бої між військами влади і силами опозиції.

Міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіюс, перебуваючи в Варшаві, звинуватив у четвер Росію разом із Китаєм у блокуванні проектів резолюцій Ради безпеки ООН, які мали за мету досягти припинення боїв у Сирії.

За його словами, на Заході все ж сподіваються, що ці дві країни врешті «почують крики й плач, які лунають не тільки з Сирії, але й звідусіль із арабського світу і з усього світу, з проханням зупинити це кровопролиття».

Натомість у Росії міністр закордонних справ Сергій Лавров звинуватив у четвер Захід у тому, що там підтримують сирійську опозицію і цим продовжують конфлікт.

Він заявив, що то саме Росія висуває пропозиції, які мали б негайно зупинити насильство в Сирії, а Захід вимагає капітуляції сирійського режиму й продовжує підтримувати збройну опозицію грішми й іншими засобами та «виправдовує терористичні акти».

Тим часом Іран заявив у четвер, що далі підтримуватиме свого союзника, владу Сирії. Як заявив один із іранських віце-президентів Могаммад Реза Рагімі, підтримка Тегераном Дамаска «незмінна».

У Сирії ж у четвер посилилися бої між сирійськими повстанцями і урядовими військами за місто Алеппо на півночі країни, друге найбільше в Сирії. За повідомленнями, сирійські війська вдавалися для обстрілу опозиційних цілей у місті і його околицях до бойових літаків і вертольотів та артилерії, щоб не дати повстанцям ввести в місто підкріплення, які прибувають для участі в боях. Так само повідомляли, що й урядові сили далі збирали підкріплення біля міста, ймовірно, готуючись до його штурму.

Повстанці заявили в четвер, що по шести днях боїв із урядовими силами за Алеппо вони контролюють уже половину міста. Незалежних підтверджень цієї заяви немає.
XS
SM
MD
LG