Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійський Лондон очікує відкриття і виправляє перші помилки


Олімпійський Лондон –
Bohdan Tsioupine (RFE/RL)
Олімпійський Лондон – Bohdan Tsioupine (RFE/RL)
Лондон – Сьогодні британська столиця офіційно відкриває Тридцяті олімпійські ігри. Глядачам обіцяють видовища, а британській економіці можливий, дуже бажаний у часи економічного спаду стимул.

Церемонію відкриття Олімпіади у Лондоні запланували на 23:00 за київським часом.Час для приготувань збіг. Церемонію відкриття обіцяють бучну і яскраву, але подробиць не повідомляють. Оприлюднено лише невеликі уривки з останніх репетицій, в яких брала участь величезна кількість танцюристів з усієї країни.
Проте ще до урочистого відкриття виявилися перші проблеми. Дрібні, але прикрі.

Йдеться про плутанину з політичною географією. Найгучнішим був скандал з північнокорейською жіночою футбольною командою, яка на знак протесту залишила поле, бо поруч з фотографіями футболісток був не їхній північнокорейський прапор, а прапор іншої країни – Південної Кореї.

Організатори були змушені просити вибачення

Матч затримали на годину, але спортсмени вибачення прийняли. Згодом стало відомо про протест британського спортсмена з Уельсу, який змусив виправити інформацію про нього, в якій помилково стверджувалося, що він народився в Англії.

І українське посольство у Лондоні також отримало розпорядження від Міністерства закордонних справ України, щоб організаторам у Лондоні наголосили на недоречності писати в інформації про народжених в Україні спортсменів, що вони народилися, наприклад у «російському» місті Києві, або ж Луцьку.

Нараз не відомо, чи це провина лондонців, чи недогляд самої олімпійської команди з Росії, яка включає чимало атлетів, народжених в Україні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG