Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція буде на позачерговому засіданні Ради – Турчинов


Лідери Об'єднаної опозиції
Лідери Об'єднаної опозиції
Парламентська опозиція заявляє, що візьме участь у позачерговому засіданні парламенту 30 липня, але за умови персонального голосування кожного народного депутата. Про це сказав голова виборчого штабу Об'єднаної опозиції Олександр Турчинов. У свою чергу голова ради Об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк висловив упевненість, що позачергове засідання парламенту скликається неконституційним шляхом.

«З’ясувалося, що з 157 підписів, які зробила Партія регіонів, понад 110 депутатів Партії регіонів узагалі відсутні в Києві, а половина з них відсутня в Україні», – заявив Яценюк.

Він додав, що ці підписи збиралися під чистими аркушами. «Тому сесія, яку вони планують скликати на 30-е число, є незаконною і неконституційною», – наголосив він.

Водночас, за словами Яценюка, на майбутньому позачерговому засіданні парламенту опозиція вимагає особистого голосування депутатів.

Відповідаючи на запитання, чи голосуватимуть депутати від опозиції за відставку спікера Володимира Литвина, політик сказав: «Я неодноразово коментував, що Литвин є частиною команди Януковича. Янукович заслуговує на імпічмент, Литвин – на відставку».

Сьогодні лідер Комуністичної партії України, народний депутат Петро Симоненко (фракція КПУ) сказав, що питання про відставку голови Верховної Ради України Володимира Литвина на порядку денному позачергової сесії парламенту не стоїть. Раніше опозиція заявляла, що їй не повідомляють, які питання внесли до порядку денного.

На ранковому засіданні 4 липня Голова Верховної Ради Володимир Литвин та його заступник Микола Томенко заявили, що подають у відставку. Приводом для таких рішень стало голосування за закон «Про засади державної мовної політики». Ці питання депутати до кінця сесії не розглянули.
XS
SM
MD
LG