Доступність посилання

ТОП новини

Більшість українців виступає проти надання російській мові статусу державної – опитування


Результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг», свідчать, що 41% українців підтримують надання російській мові статусу державної, натомість 51% виступають проти цього.

У дослідженні наголошується, що протягом останніх двох років кількість супротивників і прихильників двомовності була майже рівна. Проте в червні 2012 року кількість супротивників двомовності (48%) перевищила кількість прихильників (45%), а вже у липні розрив між цими групами вперше збільшився до 10% на користь останніх.

34% опитаних, скоріше, підтримують ухвалення «мовного закону», зокрема 16% – повністю підтримують. Водночас 42% не підтримують цей закон, зокрема 29% не підтримують зовсім. Ще 15% байдуже ставляться до ухвалення цього закону.

Окрім того, 39% опитаних вважають, що закон про засади державної мовної політики знищує українську мову, не згодні з цим твердженням 47% опитаних.

Опитування проводилося з 14 до 27 липня 2012 року. Аудиторія дослідження – населення України віком від 18 років. Опитано 2000 респондентів.

Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.
XS
SM
MD
LG