Доступність посилання

ТОП новини

Прокурори у справі ЄЕСУ: робота в режимі відеоконференції не порушує закон


Участь колишнього прем’єра Юлії Тимошенко у судовому засіданні у режимі відеоконференції не буде порушенням закону. Про це журналістам заявила прокурор у справі про діяльність корпорації ЄЕСУ Вікторія Калита.

За словами прокурора, критична позиція захисту Тимошенко у цьому питанні – це нагнітання ситуації. На думку Калити, захисниках колишнього прем’єра варто буде розділитися для участі у такому процесі: частина з них працюватиме у залі суду, а частина – у лікарні, звідки вестиметься відеоконференція.

Вікторія Калита також зазначила, що заявлення клопотання про проведення засідання у режимі відеоконференції – це спроба держобвинувачення використати всі можливі способи для того, щоб підсудна таки брала участь у процесі.

Раніше сьогодні Київський райсуд Харкова переніс на 14 серпня розгляд справи корпорації ЄЕСУ. Суд вирішив відкласти задоволення клопотання прокурорів про проведення відеоконференції до з’ясування технічних подробиць.

Захисник Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що такий формат роботи на засіданні означатиме порушення законодавства і прав підсудної.
XS
SM
MD
LG