Доступність посилання

ТОП новини

Ліси Дніпропетровщини патрулюють із «Беркутом»


Ліси Дніпропетровської області, закриті для відвідувачів через аномальну спеку і високий ризик пожеж, патрулюють близько 500 співробітників МВС, зокрема робочі групи в складі міліції, службовців внутрішніх військ, співробітників спецпідрозділу «Беркут».

Про це в четвер на прес-конференції у Дніпопетровську повідомив начальник відділу організації служби управління громадської безпеки ГУ МВС України в Дніпропетровській області Сергій Манза.

За його даними, створено 60 робочих груп та 105 постів, які перегороджують в’їзди до лісів та лісопосадок.

«Якщо буде така необхідність, кількість патрульних може бути збільшена до тисячі», – зазначив Манза.

Водночас з облдержадміністрації повідомили, що через аномальну спеку на Дніпропетровщині відклали сезон полювання. За рішенням регіональної комісії з надзвичайних ситуацій, сезон полювання офіційно відкриють через 2-3 тижні, після зниження класу пожежної небезпеки. Зараз клас небезпеки найвищий, 5-ий.

Лісгоспи зобов’язали перекопати в’їзд до лісових масивів. За даними з лісгоспів, наразі температура повітря в лісах Придніпров’я, особливо соснових, сягає +50 градусів, а на поверхні грунту доходить до +60. Через найменшу іскру можуть згоріти гектари лісу, які вирощувалися 50-60 років.

Днями в Дніпропетровській області вигоріло 4 гектари лісу.

2010 року через аномальну спеку на Дніпропетровщині вже згоріло кілька сотень гектару лісу, зокрема у заказнику з червонокнижними рослинами.
XS
SM
MD
LG