Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: додому вже дуже хочеться


Голова харківського осередку «Батьківщини» Арсен Аваков, який нині перебуває в Італії, заявляє, що має намір повернутися в Україну, щойно матиме таку можливість.

«Як тільки завершиться кримінальне переслідування щодо мене, як тільки отримаю судове рішення, відразу ж додому. Додому вже дуже хочеться», – сказав Аваков у коментарі Радіо Свобода.

Він зазначив, що нині очікує на рішення ЦВК щодо реєстрації виборчого списку Об’єднаної опозиції, в якому він іде під 24-им номером.

Арсен Аваков також наголосив, що залишається безпосереднім координатором діяльності харківського осередку партії «Батьківщина». «Ставлю на стіл три комп’ютери, вмикаю 6 видів зв’язку і розмовляю. Думаю, що половина із них прослуховується, отак і працюю. Така країна у нас зараз, такі і методи роботи», – розповів він.

В Україні Арсена Авакова обвинувачують у перевищенні службових повноважень, проти нього порушено кримінальну справу. Його також оголосили у міжнародний розшук, а суд обрав йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Наприкінці березня Арсена Авакова затримали в Італії. 12 квітня суд у Римі ухвалив рішення звільнити колишнього харківського обласного керівника з-під варти. Хоч Аваков і перебуває з того часу в Італії, політичного притулку у цій країні він поки що не просив.
XS
SM
MD
LG