Доступність посилання

ТОП новини

Олімпійська чемпіонка Шемякіна привезла золото у Львів і готуватиметься до весілля


Яна Шемякіна привезла золото у Львів і готується до весілля
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:36 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Яна Шемякіна привезла золото у Львів і готується до весілля

Львів – Олімпійську чемпіонку Яну Шемякіну у вівторок зранку десятки львів’ян зустріли квітами, кульками, оркестром. Фехтувальниця зі Львова на Олімпійських іграх у Лондоні на шпагах виборола першу золоту медаль для України і в своєму житті. Яна Шемякіна у додатковий час із рахунком 9:8 здолала німкеню Брітту Хейдеманн. У Львів «золота фехтувальниця» приїхала потягом і не стримувала емоцій від неочікуваної теплої зустрічі.

Таки мрії збуваються, і львів’янка Яна Шемякіна це довела своєю працьовитістю упродовж 15 років тренувань, цілеспрямованістю, бажанням здобути перемогу, сильним характером, а ще вродженою скромністю. Вона мріяла, щоб її привітали з перемогою у Львові, як олімпійського чемпіона попередньої Олімпіади львів’янина Олександра Петріва. І ця мрія спортсменки теж здійнилась.

Рідні, друзі, вболівальники, представники влади, особистий тренер Яни Шемякіної з 1997 року Андрій Орліковський зустрічали чемпіонку квітами, синьо-жовтими кульками, короваєм і оркестром. Яна Шемякіна приїхала з Києва потягом і не стримувала своїх радісних емоцій від несподіваної зустрічі.
Мрії збуваються, коли поставиш ціль і йдеш до неї, незважаючи на травми і поразки
Яна Шемякіна

«Я сподівалась, що будуть друзі, вболівальники, журналісти, але такого оркестру… ні, не очікувала. Я стала сентиментальною. Дуже дякую. Я йшла до своєї мети – перемогти, багато тренувалась, хотіла цього і, мені здається, мрії збуваються, коли поставиш ціль і йдеш до неї, незважаючи на травми і поразки», – зазначила Яна Шемякіна.

Її сестра Любов Шемякіна вважає перемогу Яни на Олімпійських іграх заслуженою і очікуваною, бо дівчина цього прагнула і наполегливо працювала 15 років. У спортивний зал Яну Шемякіну привела її подруга.

«Я дивилась її виступ на колінах перед телевізором і молилась», – зазначила Радіо Свобода сестра олімпійської чемпіонки.

Медаль у Лондоні довелось охороняти

«Золота» фехтувальниця Яна Шемякіна каже, що у Лондоні пильнувала за своєю нагородою. Бо траплялись крадіжки. Не стримував радісних емоцій за свою вихованку її тренер Андрій Орліковський, який вірив у перемогу своєї підопічної.
Наша мета була – перемога. Яна дуже здібна і працьовита вихованка
Андрій Орліковський

«Яна була чемпіонкою Європи. Ми були на Пекінській Олімпіаді, але початок був невдалим. Потім працювали, дивились бої тих дівчат, з якими вона фехтувала на цих іграх. Наша мета була – перемога. Яна дуже здібна і працьовита вихованка», – каже тренер.

Львівська шпажистка хоче відпочити після Олімпіади у колі своїх рідних, а ще готуватиметься до весілля. Її наречений освідчився їй у коханні вже давно, але чекали на Олімпіаду. Яна Шемякіна зізналась, що їй хочеться родинного щастя і чотирьох дітей, втім, фехтуванню наразі зраджувати не планує.

Мер Львова Андрій Садовий раніше пообіцяв, якщо Яна Шемякіна здобуде золоту медаль, то отримає від міста помешкання. Адже олімпійська чемпіонка проживає разом із родиною у поганих побутових умовах. Думаю, наш мер дотримається обіцянку, свого слова, зауважила «львівська мушкетерка».

Із львівського вокзалу додому, де на неї чекали батьки зі святковим сніданком, Яна Шемякіна приїхала на туристичному «диво-бусі». Вперше здійснювала таку ранкову мандрівку Львовом.
  • Зображення 16x9

    Галина Терещук

    В ефірі Радіо Свобода – з 2000 року. Закінчила факультет журналістики Львівського національного університету імені Франка. Маю досвід роботи на телебаченні і в газеті.

XS
SM
MD
LG