Доступність посилання

ТОП новини

ЦВК реєструє кандидатів партії «Україна – вперед!» із Шевченком


Наталя Королевська, кадр із рекламного телеролика
Наталя Королевська, кадр із рекламного телеролика
Центральна виборча комісія зареєструвала в суботу кандидатів на народних депутатів, яких висунула партія «Україна – вперед!» Наталії Королевської, серед них і недавнього футболіста Андрія Шевченка.

ЦВК зареєструвала кандидатів від цієї партії в мажоритарних округах, яких партія висунула 109, а також партійний список до багатомандатного загальнодержавного округу, в якому з поданих 150 осіб ЦВК виключила одну кандидатку через ненадану вчасно згоду балотуватися.

У списку, зокрема, зареєстрований і Андрій Шевченко попри те, що він постійно живе в Україні менш як необхідні за законом останні п’ять років – тільки з 2009-го.

Шевченко став другим у списку після лідера партії Наталі Королевської. Третім іде актор Остап Ступка, син недавно померлого Богдана Ступки.

Також Центрвиборчком зареєстрував у суботу ще 126 кандидатів за мажоритарними округами, які подали свої кандидатури як самовисуванці.

Шевченко наприкінці минулого місяця оголосив, що закінчує кар’єру футболіста і йтиме в політику в складі партії «Україна – вперед!».

Раніше він утримувався від прямої агітації за будь-кого й заявляв, що не бере участі в політичних акціях, та все ж у минулому давав знати про свої симпатії до Партії регіонів, зокрема, на президентських виборах 2004 року говорив, що підтримує Віктора Януковича.

Партія Наталії Королевської «Україна – Вперед!» виникла в березні перейменуванням тодішньої Української соціал-демократичної партії. При цьому Королевська заявляла, що вона й партія «залишаються в опозиції до режиму» Президента Віктора Януковича.

Перед цим у середині березня УСДП виключили зі складу Блоку Юлії Тимошенко через «співпрацю цієї партії з Адміністрацією Президента та правлячим режимом», а попереднього дня саму Королевську виключили з фракції «БЮТ-«Батьківщина» з формулюванням «за порушення депутатської етики та співпрацю з Банковою» (Адміністрацією Президента Віктора Януковича).

Королевська, обрана до нинішнього складу Верховної Ради від Блоку Юлії Тимошенко, очолила тодішню УСДП наприкінці минулого року.
XS
SM
MD
LG